Nice company, nice coworkers - Cyber Security Analyst SECUTEC Employee Review

3.0
Feb 15, 2022
Business outlook

Pros

Coworkers are always there to help move projects along

Cons

Remote work, so difficult to integrate teaks at first

Explore other reviews about SECUTEC

2.0
Jan 3, 2026
Business outlook

Pros

Aangezien de ervaringen met deze werkgever duidelijk uiteenlopen tussen de verschillende revies, tracht ik mijn ervaring zo concreet en evenwichtig mogelijk te beschrijven, met het oog op een correct beeld voor toekomstige kandidaten. In mijn rol als 24/7 fraude-analist bij Secutec werd ik zeer warm onthaald door jonge en geëngageerde collega’s. Dit zorgt voor een collegiale en aangename werksfeer, wat zonder twijfel één van de sterktes van de organisatie is. De jobinhoud situeert zich in een context van snel veranderende regelgeving en hoge kwaliteitsverwachtingen, waarbij nauwkeurigheid en consistentie centraal staan. Dit maakt de functie inhoudelijk uitdagend en vraagt een blijvende focus en inzet. Tegelijk ervaarde ik dat de balans tussen wat er verwacht wordt en wat er geboden wordt onder druk staat. De functie vereist een hoge mate van sociale flexibiliteit (24/7-werking, wisselende shiften, nacht- en weekendwerk), terwijl deze flexibiliteit zich slechts beperkt vertaalt in verloning, niet-cumulatieve shiftpremies en eerder magere extralegale voordelen. Daarnaast ligt de nadruk in de kwaliteitsopvolging sterk op het vermijden van fouten, met een voornamelijk corrigerende insteek. Positieve bevestiging bij consistente, kwalitatieve prestaties blijft hierbij eerder impliciet, wat op langere termijn kan wegen op motivatie en betrokkenheid. Deze combinatie leidt tot een hoog personeelsverloop, waardoor het moeilijk wordt om voldoende ervaring en continuïteit op te bouwen — nochtans essentieel om de hoge kwaliteitsverwachtingen structureel te kunnen blijven waarmaken.

Cons

Zie algemene beschrijving bij positieve punten

2.0
Apr 24, 2026
Business outlook

Pros

Gekend bedrijf met cibersecurity reputatie

Cons

Werksfeer is er niet helemaal

See reviews by: Helpful|Rating|Date|All